انار میوه ای پر خاصیت است که دارای انواع آنتی اکسیدان ها و ویتامین ها می باشد که ایمنی بدن را در برابر بیماری ها، میکروب ها و ویروس ها بالا می برد.

برخلاف تصور عموم که افسردگی تنها یک بیماری روحی است و باید از طریق روان درمانی درمان شود، باید گفت ویتامین ها و آنتی اکسیدان ها در بهبود افسردگی تاثیر بسزایی دارند. انتی اکسیدان ها و ویتامین های موجود در انار باعث تقویت سیستم عصبی شده که در مجموع در روند بهبود افسردگی تاثیر گدار است. خوردن میوه انار و یا آب انار در تمامی فصول سال حس شا ابی و سرزندگی را در انسان ایجاد میکند. در طب اسلامی نیز توصیه شده است که خوردن انار از نگرانی و افسردگی جلوگیری می کند.
خواص انار
همانطور که گفتیم انار دارای خواص مختلفی است که برای رفع انواع بیماری ها و مشکلات مختلف جسمی تاثیر گذار است. ارزش غذایی یک لیوان انار دان کرده حدود ۱۷۴ گرم ۲۱ و گرم قند است که شامل : 7 گرم فیبر، 3 گرم پروتئین، 30 درصد ویتامین C، 36 درصد ویتامین K، 16 درصد فولات، 12 درصد پتاسیوم، علاوه بر این انار ترکیباتی قوی با خواص دارویی هم دارد. از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد :
خواص انار برای رفع التهاب
بیماریهایی که در اثر التهاب مزمن ممکن است به وجود آید یا تشدید شود شامل بیماریهای قلبی، دیابت، سرطان نوع 2، بیماری آلزایمر و چاقی و هزاران بیماری دیگر است. انار حاوی مقادیر بالایی ماده مؤثر بر درمان التهاب است که می تواند عوارض ناشی از التهاب در دستگاه گوارش، سرطان سینه و سرطان روده بزرگ را کاهش دهد.

خواص انار برای سرطان
تحقیقات نشان داده که مصرف انار میتواند رشد سلولهای سرطانی را کند، کند و در برخی موارد به مرگ سلولهای سرطانی نیز منجر شود. همینطور انار بر کنترل و حتی کاهش حجم سلولهای سرطانی تاثیر گذار است.
خواص انار در کنترل فشار خون
انار داری مقادیر بالایی پتاسیم است که بر کنترل فشارخون تاثیر بسزایی دارد. علاوه برآن این ماده مفید خوراکی جریان خود در قلب را بهبود میبخشد و مصرف آن سلامت عروق خونی را در پی خواهد داشت.
خواص انار در بارداری
انار جزو میوههایی است که مصرف آن در بارداری توصیه میشود. خوردن انار برای کمک به رشد جنین و سلامت فرزند نیز مفید است. خوردن انار در بارداری باعث زیباتر شدن فرزند میشود. علاوه بر جلوگیری از ویار و تقویت مادر، به رشد کودک هم کمک میکند.
خواص انار برای پوست
انار به دلیل داشتن آنتیاکسیدانهای قوی، با رادیکالهای آزاد که عامل اصلی پیری پوست هستند، مقابله میکند. استفاده از ماسک انار برای تقویت پوست رایج است. ماسک انار به صورت حاضری در بازار موجود است اما برای داشتن ماسک طبیعی، فقط کافی است مقداری آب انار را بگیرید و آن را بدون مخلوط کردن با چیز دیگری روی پوست صورت خود بمالید. این کار باعث روشن شدن پوست میشود و برای تغذیه پوست هم بسیار مناسب است.
خواص انار در لاغری
انار خاصیت چربی سوزی دارد همچنین آب انار میتواند مقدار اسید چرب موجود در خون را کاهش دهد. آب انار همچنین میتواند چربیهای اطراف معده و شکم را در زنان و مردان چاق کاهش دهد.
خواص انار در بیماری های قلبی
اسیدهای چرب موجود در انار میتواند از قلب و عروق آن محافظت نمایند. همچنین از دیگر خواص انار بر قلب میتوان به بازسازی و بهبود شرایط اندامی قلب و عروق اشاره کرد. آب انار غلظت لیپوپروتئینهای موجود در خون را کاهش میدهد که این عمل باعث کاهش ریسک ابتلاء به سکته قلبی خواهد شد.
خواص انار در کاهش کلسترول
آنتوسیانین یکی از آنتیاکسیدانهای است که بهوفور در انار یافت میشود. این ماده غذای با استفاده از آنتوسیانین و تاننها موجود در خود از تجمع کلسترول در خون جلوگیری میکند. همچنین از عروق خونی در برابر ضعیف شدن نیز محافظت خواهد کرد.علاوه بر آنتوسیانین، ماده دیگری که در بدن نقش سازنده ای دارد اسید پونیکیک است. این ماده به کاهش کلسترول LDL کمک میکند. علاوه برآن مصرف انار مانع از تجزیه و اکسیداسیون LDL خواهد شد.
خواص انار بر رشد مو
انار حاوی ویتامینهای B6 و B12 است. این ویتامینها نقش مؤثری در داشتن موهایی سالم و زیبا دارند. علاوهبرآن ازآنجاییکه انار محافظ پوست سر شما نیز هست می تواند به داشتن موهایی مقاوم و زیبا کمک کند.
خواص آب انار
آب انار خواص آنتی اکسیدانی قویای دارد و در پیشگیری از بیماریهای قلبی بسیار مفید است. یک لیوان آب انار حدود ۴۰ درصد ویتامین C مورد نیاز روزانه بدن را تأمین میکند و منبع خوبی از ویتامینهای A، E و اسیدفولیک است. آب انار منبع غنی از ویتامینها و مواد معدنی است. انار بمب آهن و پتاسیم بهحساب میآید. علاوهبرآن این ماده خوراکی حاوی ویتامینهای K، E، B6، B12 و C است.

خواص انار در دیابت
انار از 3 جهت تأثیر مثبت بر کاهش قند خون افراد دیابتی داردکه به شرح زیر است :
کاهش قند خون، قندهای انار به آنتیاکسیدانها متصل هستند که همین آنتیاکسیدانها به کاهش قند خون در افراد کمک میکند.
کاهش مقاومت به انسولین؛ مواد شیمیایی موجود در انار مثل تانن و اسید گالیک مقاومت بدن افراد دیابتی به انسولین را کاهش میدهد. علاوهبرآن آب انار خانگی می تواند محرکی برای ترشح انسولین از سلولهای پانکراس شود. این عامل به فرد دیابتی کمک میکند بهصورت طبیعی و راحتتری قند خود را کنترل کند.
کاهش کلسترول بد؛ از دیگر خواص انار که پیشتر نیز به آن اشاره شد کنترل کلسترول بد است. سطح بالای کلسترول برای افراد دیابتی عاملی خطرناک برای آنها بهحساب میآید. درصورتیکه کلسترول افراد دیابتی کنترل نشود سلامت و جان این افراد را تهدید میکند. پس انار بهصورت غیرمستقیم بر قند خون سلامت افراد دیابتی را بهبود میبخشد.