گروه خبري : آخرین اخبار
تاريخ انتشار : 131/03/30 - 12:56
كد :53

چگونه تلخی آبلیمو را بگیریم

آبلیمو یک آبمیوه پرخاصیت و محبوب بین تمامی مردم جهان است. در واقع وجود ابلیمو در آشپزخانه هر خانه ای لازم است و به عنوان یکی از چانی های غذا نیز مورد استفاده قرار می گیرد.

چگونه تلخی آبلیمو را بگیریم

گرفتن آبلیمو سالیانه در بین تمامی مردم رایج است اما مشکلی که هست پوست آبلیمو تلخی دارد و امکان دارد آبلیمو را تلخ کند. روش های مختلفی برای گرفتن تلهی آبلیمو وجود دارد از جنله موارد زیر:

گرفتن تلخی آبلیمو با هویج

هویج تلخی آبلیمو را به خود جذب می‌کند. به ازای هر ۱۵ کیلو لیمو، ۴ عدد هویج با اندازه متوسط را پوست کنده و به شکل درسته درون آبلیمو بیاندازید و ۲۴ ساعت صبر کنید سپس هویج‌ها را از آبلیمو خارج کرده و حالا آبلیمو را صاف کنید. 

نحوه آبگیری آبلیمو

علت اصلی تلخ شدن آبلیمو، خرد شدن هسته های لیموترش داخل آبلیمو می باشد. بنابراین استفاده از آبمیوه گیری دستی یا آب پرتقال گیری برقی، از تلخ شدن آبلیموی شما جلوگیری می کند. 

زمان گرفتن آبلیمو

دلیل دیگر تلخ شدن آبلیمو پوست آن است. اگر سبز و ضخیم باشد، آبلیموی شما تلخ می شود.
 لیموترش تازه ای که خریداری کرده اید را باید برای تهیه آبلیمو از آن زودتر اقدام کنید. زیرا خیلی زود خراب می شوند و هنگامی که آبلیمو تهیه کردید مزه ی تلخی پیدا نمی کند. مرکباتی که مدت طولانی داخل یخچال نگهداری می شوند طعم تلخی می دهند.

گرفتن تلخی آبلیمو

نحوه صحیح گرفتن آبلیمو

ابتدا، لیموترش های سالم و بدون لکه انتخاب کنید و بشویید سپس اجازه بدهید خشک شوند بعد از یک روز که پوست آن ها رو به خشکی رفت. آن ها را با آبمیوه گیری آب بگیرید تا آب زیادی داشته باشد. و تلخ نشوند. هرچه پوست لیموترش سبزتر و کلفت تر باشد تلخی آبلیمو کمتر می شود. سپس آن ها را از داخل صافی خیلی ریز عبور بدهید. برای رفع تلخی ابلیمو، چند هویج را بشویید و پوست بگیرید، اجازه بدهید آب روی هویج ها کاملا گرفته شود و خشک شوند، زیرا خیس بودن هویج ها باعث کپک زدن آبلیمو می شود. اجازه بدهید هویج ها به مدت 24 ساعت داخل آبلیمو بمانند تا تلخی آبلیمو را بگیرند. تعداد هویج ها به میزان آبلیموی شما بستگی دارد. هر 15 کیلو لیموترش 4 عدد هویج متوسط نیاز دارد.
 پس از 24 ساعت هویج ها را از داخل آبلیمو جدا کنید و سپس آن ها را داخل بطری های شیشه ای بریزید و در آن را محکم ببندید و در مکانی خنک و تاریک نگهداری کنید. برای اینکه آبلیموی شما خوش رنگ بماند باید در بطری های شیشه ای تیره بریزید و نور به آن نرسد و اگر بطری شیشه ای تیره نداشتید از پلاستیک مشکی برای اطراف بطری استفاده کنید. 

مقالات مرتبط : ساخت دستگاه آبلیمو گیری

نکات آبگیری لیمو

  • به غیر از راهکارهایی که برای گرفتن تلخی آبلیمو تازه وجود دارد، در خرید لیمو تازه دقت کنید لیموها پوست نازک و بدون لک داشته باشند، آبدار باشد ولی اندازه زیاد بزرگی نداشته باشد. 
  • هنگام آبگیری لیموها نیز آنها را شسته و اجازه دهید پوست آنها به خوبی خشک شود. 
  • اگر لیموها را برش زده اید، هرچه سریعتر برای گرفتن آب آنها اقدام کنید تا تلخ نشود. 
  • برای خوشرنگ تر شدن آبلیمو می توانید دور شیشه آن را بپوشانید تا نور به آن نرسد.
  • لیمو را یک شبانه روز در آب ولرم خیس کنید. لیموهای تازه را در تشت بریزید و روی آن ها را در حدی که آب روی همه را بپوشاند آب بریزید. این راهکار حتی کمک می کند لیموهای مانده و کمی خشک شده دوباره آبدار شوند و برای آبگیری مناسب شوند.

ویژگی لیموی مناسب آبگیری

  • لیمو باید پوست نازک داشته باشد.
  • لیمو باید سنگین باشد لیمو سبک آب ندارد و خشک است. اگر دو لیمو هم اندازه را بردارید لیمویی که سنگین تر است آب بیشتر دارد.
  • وقتی لیمو را فشار می دهید باید فشرده شدن آب را در آن حس کنید مانند انار که می فشارید و لیمو باید بافت نرم داشته باشد.

کدام لیمو برای آبگیری مناسب است

متداول ترین نوع لیمو ترش در بازار دو نوع لیمو ترش سبز و است. لیمو ترش معمولا به رنگ زرد روشن است و لیمو شیرازی یا لیمو ترش سبز به رنگ سبز است. لیمو ترش سبز از لیمو ترش زرد کوچک‌تر و گردتر است. لیمو ترش سبز و زرد از نظر مزه و طعم نزدیک به هم بوده و طعمی ترش دارند، اما لیمو ترش زرد از نظر طعم کمی به شیرینی می‌زند و لیمو ترش سبز طعمی مایل به تلخی دارد. گاهی لیمو ترش سبز را ترش‌تر از لیمو ترش زرد می‌دانند. از هر دو این لیموها می‌توان در تهیه غذا، سالاد، سوپ، سس و غیره استفاده کرد. کاربرد لیمو ترش زرد به این دلیل که در مزه آن کمی شیرینی وجود دارد برای تهیه خوراکی‌های شیرین بیش‌تر از لیمو ترش سبز کاربرد دارد. بیشتر از لیمو ترش سبز برای آبلیمو استفاده می شود اما بستگی به ضاعقه هر فرد هستند کسانی که تمایل دارند آبلیمو سالیانه خود را با طعمی ملس داشته باشند در نتیجه از لیمو ترش زرد استفاده می کنند.


 

تعداد بازديد : 46
نظرات كاربران :
نام :
ايميل :
متن نظر : * 
 
متن بالا را وارد نماييد* 
 
محصولات