تاريخ انتشار : 1401/05/24 - 15:15
كد :55
آموزش کاشت درخت انار و شرایط نگهداری از آن
انار میوه ای بهشتی است که داری خواص بسیاری است. در واقع می توان گفت انار جز میوه هایی است که هیچگونه دور ریزی ندارد و تمام اجزای آن قابل استفاده می باشد. از طرفی انار میوه سازگاری است و در آب و هوای مختلف می توان آن را کاشت و از محصول آن استفاده کرد. ما در این مقاله سعی داریم به شما آموزش دهیم چگونه یک نهال انار خوب را پرورش داده تا به موقع میوه های باکیفیت برداشت نمایید.

آموزش کاشت انار در منزل
برای آنکه بتوانید اناری دلخواه بکارید کافی است، دانه اناری که باب میلتان بوده را بکاری، با این کار می دانید چه اناری، از چه خانوادهای و با چه خصوصیاتی کاشته اید. دانههای انار خیلی زود جوانه میزنند و برای کاشت آماده میشوند.
مراحل کاشت دانه انار :
- ابتدا دانه سفید انار را از گوشت با دستمال جدا کنید توجه داشته باشید دانه ضربه نبیند.
- دستمال کاغذی را کاملاً خیس کرده و دانه های انار را در میان آن قرار داده و در یک پلاستیک قرار داده و درب آن را محکم ببندید.
- بعد از آن پلاستیک را در جای گرم قرار داده و تا ده روز دستمال را از آن بیرون نیاورید تا دانههای انار در آن جوانه بزنند.
- گلدان مورد نظر خود را از خاک غنی شده و مخصوص گلدان پر کنید و جوانههای انار را در آن بکارید به طوری که قسمت سر هسته انار از خاک بیرون باشد.
- بعد از کاشت دانه انار در گلدان، آنها را در یک مکانی که تابش نور خورشید باشند و دمای بیست تا سی درجه سانتیگراد داشته باشد، قرار دهید. به این ترتیب هسته انار، دو هفته بعد از کاشتن آنها در گلدان، شروع به رشد میکند و تا حدوداً دو سانتیمتر رشد میکنند، البته در مدت این دو هفته باید مدام به گلدانها آب بدهید. خاک گلدانها را مدام چک کنید که خشک نشوند و رطوبت خود را از دست ندهند و در صورتی که رطوبت آنها خشک شده بر روی آنها آب اسپری کنید.
- بعد از کاشت دانه انار در گلدان و رشد آن، که به مرحله نهال رسید، باید آن را به زمین انتقال دهید تا بهتر بتواند رشد کند و ثمر دهد. نهال انار را باید در فصل بهار یا در اواخر زمستان وقتی که هوا رو به گرم شدن میرود به زمین و باغ انتقال دهید و در خاک غنی و سرشار از مواد معدنی بکارید. برای این کار گودالی به اندازه نیممتر در زمین حفر کنید و درون آن را مقداری خاک نرم بریزید و نهال انار را که قبلاً از گلدان به آرامی بیرون آوردهاید در آن گودال بکارید.
درخت انار
درخت انار، درخت سازگاری است که در مناطق نیمه گرمسیری، نیمه خشک و معتدل رشد پیدا می کند. در رده بندی درختان میوه دار، جزی درختان کوتاه قامت محسوب می شود. به صورتی که حداکثر ارتفاع آن ۶ متر می باشد. تنه درخت انار قطور نیست.

میوه انار
همانطور که مشاهده کرده اید میوه انار به شکل یک کره است که در راس آن کلاله قرار دارد. در فصل بهار میوه انار شکوفه هایی به رنگ قرمز دارد که بدون رایحه می باشد. میوه انار دارای انواع مختلفی با اندازه های متفاوت دارای پوستی قرمز رنگ و یا زرد رنگ میباشد که هرکدام از آنها دارای مزه و طعمی متفاوت است.
انواع انار
در مجموع حدود بیست نوع مختلف انار وجود دارد که دارای رنگ، طعم و اندازه مختلفی است. انار از گیاهان بومی ایران بشمار می آید، و امروزه به صورت وحشی در کلیه سواحل دریای شمال و نقاط استپی معتدل نظیر جنگلهای غرب در لرستان، كردستان، بختیاری و فارس می روید.

محل رشد انار
انار حدود ۳ هزار سال پیش در ایران کشف شد ابتدا این میوه به صورت وحشی وجود داشته اما پس از کشف آن ایرانیان موفق به کاشت درخت انار در نقاط مختلف و مساعد شدند. در واقع این محصول به عنوان یک محصول تجاری در کلیه مناطق از جمله در نواحی حاشیه کویر مرکزی ایران پرورش داده می شود. به جز در مناطقی با زمستان سرد و طولانی، این درخت قابلیت سازگاری با آب و هوای مختلف که دارای بهاری آفتابی و تابستانی گرم باشند، را دارا میباشد.
نکات نگهداری درخت انار
درخت انار در برابر سرما حساس است و در دمای کمتر از ۱۲- درجه سانتیگراد اگر بیش از ۲ روز طول بکشد از بین می رود. تجربه نشان داده در دمای پایین تر حتی ریشه آن از بین می رود.از این رو میباید قبل از احداث باغ انار نسبت به ارزیابی آب و هوائی منطقه اقدام نموده و از وضعیت دوره های سرمای زمستانه اطلاع حاصل کرد. بطور کلی می باید از احداث باغ انار در مناطقی که برودت هوایی کمتر از ۱۰- درجه سانتیگراد را به صورت طولانی در تناوب زمانی ۳۰ ساله تجربه کرده اند اجتناب نمود. گرما و تابش شدید نیز موجب آفتاب سوختگی تنه و میوه درخت میشود از اینرو در مناطقی با آفتاب فراوان و تابستانی معتدل درختان انار شاداب تر و محصول آن مطلوب تر میباشد. جهت جلوگیری از آفتاب سوختگی میوه انار باغات موجود از گذشته با تراکم زیاد کشت گردیده تا میوه درخت در سایه انداز شاخ و برگها از گزند آفتاب سوزان در امان باشد.
تکثیر درخت انار
انار درختی سازگار است که رشدی سریع دارد. در طول رشد خود به سرعت پاجوش داده و تنه آن نیز رشد پی کند. در کنار شاخه هایی که دارد این درخت خار فراوانی نیز دارد. به دلیل پاجوش فراوان در جوانی هرس این درخت و حذف پاجوش ها باید از سال سوم به طور مستمر انجام گیرد. تا اسکلت اصلی درخت حفظ شود. درختان انار عمدتا به صورت چند تنه تربیت میشوند. بگونه ای که همه جوانه ها و شاخه های جوان و پاجوشهای برآمده روی سه شاخه اصلی تنه درخت را بعد از سال چهارم به طور مرتب تا ارتفاع ۱ متری حذف می نمایند. با افزایش سن، تنه اصلی دیگر پاجوش تولید نخواهد کرد.بر روی شاخه های انار پس از یک سالگی تا سال چهارم میخچه های تولید کننده میوه رشد میکنند، طول این میخچه ها متغیر و از یک تا ۲۰ سانتیمتر دیده شده است.

دانه انار
دانه انار بخش اصلی انار است. این دانه کوچک پر آب دارای خواص بسیاری است که طعم آن را دلچسب تر می نماید. دانه انار دارای انواع ویتامین ها و آنتی اکسیدان هاست که برای درمان بسیاری از بیماری ها از آن استفاده میشود. بسیاری از کارخانجات صنایع غذایی و دارویی از دانه انار به عنوان مواد اولیه استفاده می نمایند. تنها وسیله ای که برای استفاده انار وجود دارد، جدا کردن دانه انار به صورت سالم از پوست است. بدین منظور کارخانجات و حتی مراکز فروش آبمیوه از دستگاه انار دانه کن استفاده می کنند. دستگاه انار دانه کن توسط شرکت فارس انار در سال ۱۳۷۸ برای اولین بار اختراع و تولید شده است. همچنین شرکت فارس انار تنها تولید کننده قانونی دستگاه انار دانه کن می باشد. برای اطلاع از شرایط خرید می توانید با این مجموعه در ارتباط باشید.